Стопкадър бТВОчертават се проблеми за известни наши политици, единият от които

...
Стопкадър бТВОчертават се проблеми за известни наши политици, единият от които
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия проверява сигнал срещу Кирил Петков и Асен Василев

Стопкадър бТВ

Очертават се проблеми за известни наши политици, единият от които е сегашен министър.

Според наблюдаващия прокурор от сигнала не може да се стигне до извода има ли осъществени финансови закононарушения, информира bTV.

Затова е предоставена и инспекция в идващите три месеца на Комисията за противопоставяне на корупцията (КПК) – новото звено, което проверява лица, заемащи обществени държавни длъжности. Тя беше основана през септември 2023 година (КПКОНПИ беше разграничена на две звена – за битка с корупцията и за лишаване на имуществото).

В сигнала за съмнителни имотни покупко-продажби и корупция на БОЕЦ фигурира и името на Станислава Арнаудова, собственичка на компанията „ Интелигентни трафик системи “, която е медиатор при продажбата на винетки у нас.

Едната договорка е направена от някогашна компания на министър Василев, която сега е със запорирани сметки поради иск на американски жител за 5 млн. лв.. Купувач е компанията на Станислава Арнаудова. Същия ден тя, като физическо лице, е купила парцел на Даниел Лорер на преференциална цена.

До този миг екипът на малкия екран не се е свързал с Даниел Лорер. Асен Василев заяви, че няма да разяснява, до момента в който не се запознае със известието на прокуратурата.

dunavmost.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР